OPIS PRODUKTÓW
Serwatka w proszku powstaje poprzez proces odparowania wody z serwatki płynnej a następnie suszona na wieży rozpyłowej w wyniku czego powstaje produkt w proszku.
ZASTOSOWANIE
Głównie przemysł piekarniczy i cukierniczy, lody, desery, zupy, sery topione. CECHY I ZALETY
Wpływa na odpowiednie zabarwienie się skórki pieczywa, zapobiega tworzeniu się zakalca, tworzy niepowtarzalny efekt smakowy, nadaje odpowiednią puszystość. OPAKOWANIE Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu “big bag” o różnej wadze w zależności od wymagań klienta. TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 12 miesięcy od daty produkcji. WARUNKI PRZECHOWYWANIA Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20ºC i wilgotności nieprzekraczającej 75%. |
© 2022 Bartex • Wszelkie prawa zastrzeżone • Produkty: Agencja brandingowa Moweli Creative