OPIS PRODUKTÓW
Produkty powstałe na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego. Dostosowane zawartością tłuszczu i protein do indywidualnych wymagań klientów w zależności od zastosowania.
ZASTOSOWANIE
Główne zastosowanie: mleko do bezposredniego spożycia - picia jako zródło białka.
Mieszanki mleczne wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) również świetnie sprawdzają się w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów i wielu innych.
CECHY I ZALETY
Produkty cechują się doskonałą zatapialnością i szybką rozpuszczalnością w wodzie co podnosi ich funkcjonalność.
Szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym.
Doskonała tańsza alternatywa dla standartowego mleka w proszku instant.
Zawarty tłuszcz rośinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny stąd znacznie wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy,
co jest dodatkowym atutem.
OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Maksymalnie do 24 m-cy od daty produkcji.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze ponizej 20 stopni C i wilgotności nie przekraczającej 75%.
|
© 2022 Bartex • Wszelkie prawa zastrzeżone • Produkty: Agencja brandingowa Moweli Creative