Produkty

Masło i bezwodny tłuszcz mleczny

OPIS PRODUKTÓW
Masło powstaje w wyniku zmaślenia słodkiej , wysokopateryzowanej śmietanki.
Jego głównymi składnikai są: tłuszcz (82%) i woda (max 16%).
 
ZASTOSOWANIE
Konsumpcja -detal, HORECA, piekarnictwo, cukiernictwo.
 
CECHY I ZALETY
Naturalne i łatwo przyswajalne witaminy pochodzące z mleka ,które śa niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu.Szczególnie cenne są witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E, K.
 
OPAKOWANIE
Karton-blok 20-25 kg, paczkowane w kostkach a 200 gr.
 
TERMIN PRZYDATNOSCI DO SPOŻYCIA
30 dni od daty produkcji.
 
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze ponizej 7oC w kontrolowanej wilgotnosci do 85%.