Produkty

Koncentrat białek mlecznych

OPIS PRODUKTÓW
Koncentrat białek mlecznych otrzymywany jest z mleka odtłuszczonego w procesie eliminacji części laktozy i minerałów przy użyciu metody ultrafiltracji a następnie poddając suszeniu na wieży rozpyłowej.
 
ZASTOSOWANIE 
Przemysł mleczarski - produkcja serów twardych i topionych, przemysł mięsny, odżywki, piekarnictwo i cukiernictwo, produkty dietetyczne.
  
CECHY I ZALETY
Wysoka zawartość białka, niska zawartość laktozy. W produkcji serowarskiej MPC ma doskonałe zdolności tworzenia skrzepu, doskonała stabilność termiczna, zawiera wysokie wartości odżywcze, przetwarzanie w niskiej temperaturze daje gwarancję, iż białka nie zmieniają swojej struktury.
 
OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 20kg lub 25kg.
    
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 
24 miesiące od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w  temperaturze poniżej 20 stopni C i wilgotności nieprzekraczającej  75%.