OPIS PRODUKTÓW Koncentrat białek mlecznych otrzymywany jest z mleka odtłuszczonego w procesie eliminacji części laktozy i minerałów przy użyciu metody ultrafiltracji a następnie poddając suszeniu na wieży rozpyłowej. ZASTOSOWANIE Przemysł mleczarski - produkcja serów twardych i topionych, przemysł mięsny, odżywki, piekarnictwo i cukiernictwo, produkty dietetyczne. CECHY I ZALETY Wysoka zawartość białka, niska zawartość laktozy. W produkcji serowarskiej MPC ma doskonałe zdolności tworzenia skrzepu, doskonała stabilność termiczna, zawiera wysokie wartości odżywcze, przetwarzanie w niskiej temperaturze daje gwarancję, iż białka nie zmieniają swojej struktury. OPAKOWANIE Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 20kg lub 25kg. TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 24 miesiące od daty produkcji. WARUNKI PRZECHOWYWANIA Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20 stopni C i wilgotności nieprzekraczającej 75%. |
© 2022 Bartex • Wszelkie prawa zastrzeżone • Produkty: Agencja brandingowa Moweli Creative