Produkty
MLEKO W PROSZKUSERWATKA W PROSZKUZAMIENNIKI MLEKA PEŁNEGO W PROSZKU PREPARATY PEŁNE Z TŁUSZCZEM ROŚLINNYM PREPARATY PEŁNE Z TŁUSZCZEM ROŚLINNYM INSTANT ZAMIENNIKI MLEKA ODTŁUSZCZONEGO W PROSZKUKONCENTRAT BIAŁEK SERWATKOWYCHKONCENTRAT BIAŁEK MLECZNYCHPERMEATLAKTOZAPROSZKI JOGURTOWE / PREPARAT YOGER ŚMIETANKA W PROSZKU / ZAMIENNIKI Z TŁUSZCZEM ROŚLINNYM KAZEINA I KAZEINIANY- Kazeina kwasowa- Kazeinian sodu- Kazeinian wapniaSERY TWARDE / PRODUKTY SEROPODOBNE MASŁO I BEZWODNY TŁUSZCZ MLECZNY
Produkty / KAZEINA I KAZEINIANY
OPIS PRODUKTÓW
Kazeina kwasowa otrzymywana w procesie koagulacji kazeiny z odtłuszczonego mleka pod wpływem kwaśnej serwatki.
Kazeinian sodu i wapnia otrzymywany w procesie ekstruzji kazeiny kwasowej i przerob w temperaturze 135 stopni C przez 15 sekund.
 
ZASTOSOWANIE
Wzbogacanie wartości odżywczej żywności, składnik produktów dietetycznych oraz jako dodatek funkcjonalny w przemysłach: mięsnym, garmażeryjnym, cukierniczym, piekarniczym, produkcji koncentratów spożywczych, sery twarde i topione, produktów mlecznych,przemysł farmaceutyczny, produkty dietetyczne, suplementy diety dla niemowlat i sportowców, zabielacze do kawy.
 
CECHY I ZALETY
Doskonałe właściwości emulsująco-stabilizujące i pianotwórcze, wysoka wartość odżywcza.

OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 20 lub 25 kg.

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 miesięcy od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu  
w temperaturze poniżej 20ºC i wilgotności nieprzekraczającej 75%.