O firmie
HistoriaPolityka jakościCertyfikaty JakościNAGRODYMISJAPolityka prywatności
O firmie / Polityka jakości

BARTEX jest pionierem w Polsce w produkcji specjalistycznych produktów mlecznych w proszku dostosowanych parametrami fizyko-chemicznymi do najważniejszych gałęzi przemysłu spożywczego, m.in.: produkcja czekolad, lodów, ciast, słodyczy, piekarnictwo, itp.

Innowacyjne wyroby produkowane przez firmę BARTEX sa doskonałymi i tańszymi zamiennikami mleka w proszku. Przyczyniają się do optymalizacji kosztów surowców.

BARTEX opiera swoją produkcję na najnowocześniejszych technologiach, w pełni zautomatyzowanych urządzeniach, zapewniając najwyższą jakość i bezpieczeństwo swoich produktów.

 

Produkcja jest monitorowana a systemy jakościowe kontrolowane zgodnie z wytycznymi HACCP i  BRC ktory spelnia wymagania okreslone w BRC Global Standard for Food Safety Issue 8,August 2018 na  każdym etapie procesu produkcyjnego.

1. HACCP, Codex Alimentarius Annex to CAC/RCP 1-1969, który obejmuje zarządzanie systemem Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) dla produkcji i sprzedaży wyrobów mlecznych w proszku. 

 2. BRC Global Standard for Food Safety Issue 8 August 2018, który obejmuje produkcję i sprzedaż mieszanek  mlecznych w proszku, wydany przez Lloyd’s Register Quality Assurance Limited.

Data wydania certyfikatu BRC - 24 luty 2020 r. 

Certyfikaty te potwierdzają skuteczność przyjętej przez spółkę strategii działania, która ma na celu wysoką dbałość o klienta oraz o najwyższą jakość produkowanych wyrobów.  Zakład  produkcyjny jest pod stałym nadzorem służb weterynaryjnych, co potwierdza nadany krajowy numer weterynaryjny: PL 28041605 WE .

Laboratorium zakładowe czuwa i monitoruje wszystkie procesy produkcyjne.